Your Muscles Are Our Mission

Muscle Missionary

Wat kan Trigger Point-therapie doen?

Pijnverlichting: wanneer triggerpoints worden vrijgegeven, helpen ze niet alleen de pijnvrije functie van de spier, maar zorgen ze ook voor de stroom van kinetische energie en de overdracht van beweging door de functionele fasciale netwerken van het lichaam. Het resultaat is niet alleen pijnverlichting, maar betere biomechanica in de aangetaste gewrichten, die verdere triggerpoint-ontwikkeling zullen belemmeren.

-Triggerpoints zijn aanwezig als kleine knobbeltjes van verschillende grootte in de spiervezel, klein maar ze kunnen verantwoordelijk zijn voor veel pijn in het lichaam. Travell en Simmons vonden in hun onderzoek dat triggerpoints verantwoordelijk kunnen zijn voor tot 80% van de musculoskeletale pijn. (Travell, Simmons, 1993). Een triggerpoint kan pijn uitstralen in de omliggende delen van het lichaam; soms is de pijn gevoeld in een gebied ver van waar het gevoeld wordt, dus een gestimuleerd triggerpoint kan pijn op enige afstand van zijn oorsprong doorverwijzen.

Wat veroorzaakt Trigger Points?

Houding en aanverwante spanning, stress en de bijbehorende spanning en de biochemische 'soep' van de weefsels kunnen de ontwikkeling van triggerpoints beïnvloeden. Elk deel van het lichaam dat te hard werkt en krap en vermoeid raakt als gevolg van defecte biomechanica kan verantwoordelijk zijn. Soms kan het proces van aanpassing aan houding en beweging triggerpoints voortplanten terwijl ons lichaam zich vormt naar de spanning, zowel fysiek als mentaal, die we erop toepassen. Zowel acuut letsel als langdurige gewoonten dragen bij aan de ontwikkeling van triggerpoints.

Veel mensen zitten uren achter elkaar aan een bureau en dit levert een grote bijdrage aan triggerpoints die zich presenteren als rug-, nek- of schouderpijn. Menselijke wezens zijn niet ontworpen voor lange perioden van zitten, we moeten bewegen en door deze beweging elke dag te blokkeren, belemmeren we onze natuurlijke balans in het bewegingsapparaat en dit stimuleert triggerpoint-ontwikkeling en pijn.

- Functie biomechanica opgepikt in het dagelijks leven worden overgebracht naar recreatieve activiteiten zoals weekend sport en vaak is dit wanneer verwondingen gebeuren. Injures kunnen worden behandeld, maar vaak worden triggerpoints bekeken en de biomechanische balans kan positieve effecten hebben, zoals het verminderen van pijn en de kans op letsel.

- Als triggerpoint therapeut herken ik de patronen van verwijzing en 'jaag ik' naar de verantwoordelijke triggerpoints. Kennis van de oorsprong en oorzaak van de triggerpoints komt dicht in de buurt van de presentatie van de patiënt, individuele lichaamsbouw en biomechanica. De keuze en toepassing van de bewerkte gebieden is zeer specifiek.

- Er zijn centrale en satelliet triggerpoints, het centrale punt maakt plaats voor satellietpunten die zich ontwikkelen als een resultaat van de centrale punten. Er zijn vaardigheden en kennis voor nodig om het dynamische veld van triggerpoints in elke persoon te begrijpen en te behandelen.

- Ik geef ook zelfzorgadvies, zoals rekoefeningen, oefeningen en advies over ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken ter ondersteuning van de Trigger Point Therapy-effecten en voordelen op de lange termijn.

- Ik combineer mijn Trigger Point-therapie met neuromusculaire therapie die naar de biomechanische, bio-fysieke en bio-psychosociale kant van een persoon kijkt, elke gevoelde pijn wordt herkend als onderdeel van een complex individu.

- Ik gebruik ook Trigger Point-therapie in alle andere behandelingen van holistische massage tot sport / medische massage om pijnverlichting en functionaliteit te stimuleren; het is een favoriet en vaak gebruikt hulpmiddel in mijn werk.

Sportmassage;

Sportmassage wordt gebruikt om de kracht, prestaties en snelheid bij atleten te verbeteren en om toxines en melkzuur na inspanning te verwijderen. Bij sportmassage worden veel verschillende bewegingen en technieken gebruikt. Voorbeelden van deze technieken zijn klassieke massagestrepen; effleurage (streling), petrissage (kneden), compressie, wrijving, tapotement (ritmisch slaan), trillen, glijden, strekken, percussie en triggerpoints.

Voordelen van sportmassage:

Verbeter de prestaties

Letselpreventie

Pre-race voorbereiding

Herstel na de race

Repetitieve stammen

Verbetert de flexibiliteit

Breekt littekenweefsel op

Geneest en herstelt de mobiliteit van gewonde spierweefsels

Dance & Sports Injuries

Verlengt de algehele levensduur van je sportieve carrière

Diepe weefselmassage (Deep Tissue)

is ontworpen om ernstige of chronische spanning in de spier en het bindweefsel of fascia te verlichten. Hoewel de Zweedse massage goed is voor de eerste paar spierlagen, richt dit type massage zich op de spieren die zich verder onder het oppervlak bevinden. Je rug heeft vijf lagen spierweefsel en het zijn vaak de diepere spieren die spanning behouden die pijn en pijn veroorzaakt.

Diepe weefseltechnieken omvatten meestal langzame beroertes, directe druk of wrijvingsbewegingen die over de spieren gaan. Massagetherapeuten gebruiken hun vingers, duimen, ellebogen of onderarmen om de nodige druk uit te oefenen. Mensen voelen zich vaak een tot twee dagen na een diepe weefselmassage pijn, maar vinden de voordelen ver opwegen tegen de pijn die optreedt.

Waarom krijgen mensen een diepe weefselmassage?

  • zware fysieke activiteit (zoals atleten)
  • spierpijn of benauwdheid
  • houdingsproblemen
  • herhaalde spanning

Welk Massage?

Vraag je je af welk type therapeutische massage het beste bij jou past?

Hieronder staan ​​de opties die ik aanbied, samen met de reden waarom mensen elke stijl kiezen:

Aromatherapie

is een massagetherapie met de toevoeging van een of meer geparfumeerde plantaardige oliën, etherische oliën genaamd.

Diepe weefselmassage (Deep Tissue)

is ontworpen om ernstige of chronische spanning in de spier en het bindweefsel of fascia te verlichten.

Hot Stone massage

is een speciale massage waarbij de massagetherapeut soepele basaltstenen (lavarotsen) gebruikt die in water worden verwarmd.

Zwangerschapsmassage

wordt ook wel prenatale massage genoemd en wordt steeds populairder bij aanstaande moeders.

Reflexologie

is een soort massage gebruikt in de alternatieve geneeskunde. Het omvat het uitoefenen van druk op bepaalde "reflex" -gebieden die overeenkomen met organen en systemen in het lichaam.

Sportmassage

is ontworpen om je te helpen beter te trainen, of je nu een wereldkampioen bent of een weekendstrijder. De nadruk ligt niet op ontspanning, maar op het voorkomen en behandelen van letsel terwijl de atletische prestaties worden verbeterd.

Zweedse massage

is het meest voorkomende type massagetherapie en wordt ook wel klassieke massage genoemd.

Trigger Point-therapie

impliceert het deactiveren van triggerpoints die lokaal pijn veroorzaken, of pijn en andere sensaties verwijzen naar andere delen van het lichaam.